Sydhavnseffekter


Sydhavnseffekter, 2014

-En udstilling med de 10 kunstnere bag Udstillingsstedet Sydhavn Station:

Jens Axel Beck, Sonja Lillebæk Christensen, Claus Ejner, Thorgej Steen Hansen, Ulla Hvejsel, Heidi Hove, Morten Jacobsen, Mette Juul, Anne Skole Overgaard og Camilla Rasborg


Udstillingen Sydhavnseffekter er bygget op som et museumslignende rum, hvor de enkelte genstande er præsenteret på podier og forsynet med skilte, der sagligt oplyser om de enkelte genstande. 

I det bageste udstillingsrum vises en række små nøgterne tegninger af genstandene sammen med den beskrivelse kunstneren har givet af genstanden. 

I stationsrummets plakatstandere er ophængt portrætter af de 10 kunstnere. Fotoserien Kunstneren i sit atelier viser dem i deres atelier. Serien mimer det klassiske kunstnerportræt af kunstneren i sit atelier, som vi kender det fra fx Alexander Liebermans portrætter af modernismens ikoner; Picasso, Braque etc. i bogen The Artist in his Studio. En  for disse kunstnere lidt usædvanlig og måske akavet situation; en fremstilling, der fortrinsvis hører en anden tid til. 


De udvalgte genstande, som præsenteres indenfor i udstillingen, og de sorthvide portrætter udenfor, kan give et blik på kunstnerrollen – som den traditionelt har været opfattet og er blevet fremstillet, set i forhold til hvordan den opfattes af kunstneren selv i dag. Samtidigt præsenterer Sydhavnseffekter kunstnerne bag Udstillingsstedet Sydhavns Station som både enkeltpersoner og som en gruppe. 


Udstillingsstedet Sydhavn Station

14. feb. - 9. mar. 2014

Se mere her: http://www.sydhavnstation.info/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar