Tingen – From the Greece Gropers Foundation


Jeuno JE Kim & Lasse Krog Møller: Tingen – From the Greece Gropers Foundation

I udstillingen Tingen – From the Greece Gropers Foundation præsenteres værker fra den fiktive institution The Greece Gropers Foundation.

I udstillingen, og institutionens, lobby findes en model af en miniaturetrappe med inskriptionen ’Obligatory Optimism’, som er institutionens motto. En 1:1 model af et skrivebord, mens en række sirlige tegninger afbilleder skrivebordslandskaber med stempler, askebægre og kafferinge.
På en lang sokkel præsenteres arkitektoniske modellerer af institutionens afdelinger, I bagrummet præsenteres et udvalg fra samlingens mange forskellige museumsafdelinger, forskningscentre og arkiver.

I det bageste udstillingsrum præsenteres et udvalg fra samlingens mange forskellige museumsafdelinger, forskningscentre og arkiver. Her findes en række kuriøse samlinger af mønstrede indersider fra konvolutter, små håndtegnede kort, lommetørklæder, støv og hulleapparater.

Greece Gropers er et anagram over forfatteren Georges Perec og udstillingen tager udgangspunkt i Georges Perecs litterære arbejdsmetoder, der tager udgangspunkt i en sociologiske tilgang til hverdagens fænomener. Ved at mime en museologisk præsentationsform peger udstillingen på de systemer og klassifikationer, vi lærer verden at kende igennem, og stiller spørgsmål til institutionernes distinktion mellem det kuriøse, det kostbare og det kasserede.

Overgaden -Institut for Samtidskunst, 2012


Se mere her: http://overgaden.org/exhibition/index/101
Ingen kommentarer:

Send en kommentar