Ephemera MundiEphemera Mundi – Den oversete verden
Kunsthal Aarhus
16. marts - 27. maj 2018

I udstillingen Ephemera Mundi – Den oversete verden rettes et dokumentarisk og musealiserende blik mod overraskende og fascinerende kvaliteter i de hverdagslige genstande, vi ellers har tendens til at overse, eller helt ignorere. Krog Møllers værker belyser den dokumentationskultur, vi dagligt tager del i. Efterhånden påtager vi os alle dokumentaristens rolle gennem konstant tilgængelige kameraer og utallige offentlige delingsnetværk, og der melder sig en række presserende spørgsmål: Hvordan kommer dokumentationer til udtryk? Hvorfor motiveres vi til at dokumentere? Hvilken betydning har det at udvælge og bevare særlige dele af virkeligheden? På samme tid rummer Krog Møllers værker en refleksion over de samlingsprincipper og hierarkier, som ethvert museum opererer med: Hvad fortjener bevaring og iscenesættelse? Med et tilbageblik på de omfattende samlinger af objekter, der udgør Krog Møllers kunstneriske praksis gennem de seneste 20 år, udfordrer udstillingen vores opfattelse af, hvad der er bevaringsværdige informationer og erindringer. Samlingerne består af hverdagslige genstande såsom indkøbssedler, handsker, hårelastikker, breve, beskeder, fotos, cigaretskodder og andre tabte eller efterladte genstande fra gaden.

I forbindelse med udstillingen er bogen Ephemera Mundi Konversationsleksikon ifht LKM’s værker udkommet på forlaget Antipyrine. Publikationen tjener som akkompagnement til udstillingen, men er også et selvstændigt værk med bidrag fra over 40 forfattere, forskere og kunstnere, som har leveret tekster i form af leksikale opslag omkring oversete fænomener og hele den forunderlige dokumentationsverden, der udgør Lasse Krog Møllers virke som kunstner.


Ephemera Mundi – Den oversete verden er kurateret af Peter Ole Pedersen som afsluttende del af det to-årige projekt Kunst og dokumentarkultur ved Aarhus Universitet.


(fotos: Kåre Viemose)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar